Karkotusrisotto
Näin kesänkorvalla kun mirrit mouruaa
ja etanaviivat on hyvin aktiivisena, on kiva hankkia itselleen mojova
kattaus pettymyksiä tulevaa syksyä silmällä pitäen. Sinkkuna
toki on kiva tallustella ilman turhaa riippakiveä, samalla seuraten
pariutuneiden ihmisten terassikismaa ja pettymystä toista osapuolta
kohtaan, harrastaa kornia ja seksuaalikasvatuksen vastaista
panemista ja juoda palkka kaksi kuukautta etukäteen...ai että,
elämäähän se.
Syksyllä sitten iltojen hämärtyessä
on taas kiva kiertää Ikeassa hipelöimässä joka saatanan eri
kokoista Malm-lipastoo, koristetyynyjä ja mietelause-tauluja
yhteenmuutosta vouhottavan daamin kanssa. Luultavasti tällaseen
neitoon oot törmänny vasta viikko aiemmin ja nyt jo sua vedetään
kun pulkkaa pitkin ruotsalaista kotihelvettiä ja sä kuvittelet,
että sä oot rakastunut.
Ei, sä et oo rakastunut, vaan sun
pettymysten mediaani on just niin tapissa ja ainoo, joka on
”rakastunut”, on se sua perässävetävä pirttihirmu ja vaan
siks, että kesän koronafestareilta daami ei löytänytkään ketään
kiinnostavampaa, vaikka se on lukenut hänen bucket-listissään jo
vuodesta 2001.
Kauppareissun jälkeen, jonka sä oot
kustantanu, koska herrasmies maksaa kuulemma aina, sä viet daamin
ruotsalaiseen perinneravintolaan. Siinä sä sitten katselet
ihannoiden, kun tämä crosfittiä ja salitreeniä salaa ihannoiva,
Better Bodiesin-jumppapöksyihin pukeutunut ja itsensä sen myötä
sporttiseksi mieltävä ylämaannauta tempoo kolminkertaisen annoksen
ruotsalaisia lihapullia, mumeltaen ruoka suussa jotakin etovaa
sisustusargumenttia, kun sä mietit Bemarin öljynvaihtoa. Sitten
sulla tulee se pakonomainen tunne oksentaa vähän suuhun ja mietit
miten vitussa tässä kävi näin ja miks just mulle?
Jonne kuule; selitys löytyy niinkin
yksinkertasesta asiasta, kuin Bemarin sytytyksen huonosta
ajotuksesta. Sen kerran loppukesästä, kun sun viereen Koulukadun
valoissa sattu kosovolaisen parturikampaajan helmalevikkeillä ja
neonvaloilla tuunattu Yaris ja sun koksilla sutiva mutteriviritys ei
lähtenytkään kumilaukalle ihan niin tirheesti, kun olit
kuvitellut. Harmi, että just sillon sulla sattu olemaan kyydissä se
Donnan puistikosta edellisenä aamuna kuitattu ”dry apple”
-lissu, joka oli sulle luvannu huulihölkät provokatiivisesta
voitosta. Ehmed ja Nusret vei lissun, Jonnelle jäi epätahdissa
käyvä Bemmi ja paha mieli. Tästä aktivoituneena sitten Jonne
päätyy kakkosvaihtoehtoon, varvi-Liisaan, jonka vahvan luonteen
voittaa ainoostaan himo nallekarkkeihin. Ja nyt sitten päästään itse asiaan.
Miten Lissusta eroon? Tämä seuraava
resepti on nimenomaan niille, joilla on tarve pariutua, mutta äly
kuitenkin pysyä siitä erossa. Meilläpäin on sanonta; ”Nälkä
lähtee syömällä, muija juomalla ja lamppuöljyllä loput”,
mutta tällä reseptillä on hyvätkin parisuhteet jo karituneet
ennen alkujaan. Joten kaikki rohkeasti kokeilemaan ja rietasta sekä
oikein hauskaa ja antoisaa sinkkukesää kavereiden kanssa.
Alkuun; kannattaa hommata laadukkaat
ja kalliit välineet keittiöön, naisille se on heti hyvin suuri ja
vastenmielinen asia, sillä Ikeasta noita kyseisen argumentin
tuotteita ei saa (ja mies ei oo hiiri, ellei se Ikeasta tavaroita
osta). Tällä tehdään jo heti se paras negatiivinen vaikutus, joka
tässä tilanteessa on hyvin olennaista
Ihan alkuun kannattaa opetella esim.
Tubesta kokkivideoiden kautta oikeaoppista sipulinpilkkomista, sillä
tämä yhdessä hyvien välineiden kanssa saa vähintään
inhorealistisen kuvan susta. Tässä kohtaa lähes kuulet, miten
pikkareissa hiekkapöly rahisee; homma alkaa olla hyvällä tolalla.
Reseptiä ei myöskään kannata lukea kuin piru raamattua, vaan
kuten esim alkoholisti AA-kerhon käsikirjaa, sieltä täältä ja
hyppää joka toisen kohdan yli, soveltaen oman mielen mukaan.
HYVÄ RUOKA, PAHEMPI MIELI
Tähän ruokaan tarvitset seuraavat
tuotteet oman maun mukaan;
Voita
Oliiviöljyä
Sipulia
(banaanisalotti paras)
Valkosipulia
Chiliä
Risottoriisiä
(Arborio tai Carnaroli)
Valko- tai
kuohuviiniä
(Jallua)
Kasvislientä
Kirsikkatomaatteja
Kermaa
Parmesan-juustoa
(palana, ei valmisraaste)
Limen mehua ja
kuorta
Ravunpyrstöjä
liemessä
Kevätsipulin
vartta
18 minuuttia
Pilko sipuli, valkosipuli ja chili
pieneksi, sipulin voi oikein kultivoitunut kotikokki jopa raastaa,
tämä antaa huomattavasti ammattimaisemman kuvan, että haluat
oikeasti naisesta eroon.
Nakkaa hyvä nokare voita pannulle,
soljuttele matkaan loraus oliiviöljyä.
Heitä sipuli pannulle ja kuullottele
hetki (KVG) ja hetken päästä perään valkosipuli ja chili. Lisää
riisiä (kourallinen per syöjä) ja kuullotat, kunnes riisi alkaa
olemaan läpikuultava (älä anna missään nimessä palaa tai ottaa
väriä, tämän jälkeen homma on vituillaan, kuin
huulipunahallituksen koronakestit). Tässä vaiheessa kunnon kulaus
viiniä ja jallua...kokille ja kunnon loraus löysin rantein
valkkaria pannulle. Anna nesteen imeytyä riisiin, samalla hennosti
sekoittaen, ettei riisin rakenne rikkoudu. Tässä kohtaa tietenkin
luennoit ammattimaisesti risottoriisin ja tavallisen pitkäjyväisen
riisin eroavaisuudesta ja eukko jo miettii tavaroidensa pakkaamista.
Tämän jälkeen lisää kuumaa
kasvislientä, niin, että pinta peittyy ja samalla hämmentele
hitaasti. Tärkeitä tässä on tehdä ammattimainen vaikutus, joten
muista maistaa riisiä ja lientä joka nesteenkaadolla. Tässä
kohtaa voit myös rouhia myllystä (ei valmiiksi rouhittua)
mustapippuria sekaan, raastaa limenkuorta ja puristaa vähän jopa
mehua sekaan. Myös ravunlientä voi tässä kohtaa jo kaadella
mauksi sekaan.
Kun riisi lähenee aldentea, kippaa
mukaan muutama puoliksi leikattu kirsikkatomaatti, ravut loppuine
liemineen ja lorauta sekaan kermaa. Kun riisi on juurikin aldente ja
maku el perfecto, raasta mukaan iso koura parmesaania ja pieneksi
pilkottu kevätsipulin varsi ja maista. Tarvittaessa purista lisää
limen mehua, mausta suolalla ja pippurilla. Koostumus pitäisi olla
hieman löysä, puuromainen. Raasta päälle parmesaani ja koristele vittu miten ikinä lystäät,
naiset tykkää yleensä punasesta ja vihreestä.
Tarjoile kauniina annoksina ja
mieluiten viileän hyvän valkkarin kera, muista herrasmiesmäset käytöstavat ja
nauti hetkestä. Kun kuulet fraasin: ”kukaan mies ei oo
koskaan....”, Tiedät, että olet onnistunut tehtävässäsi ja
sinulla on tulossa huikea sinkkukesä, paljon kavereita, kairattavia
ketunkoloja, juomatonta Wessee ja sulla mahdollisuus tehdä mitä
ikinä haluatkaan.
BON APETIT!
PS. Viinisuosituksena tämän ruuan kanssa toimi oikein hyvin italialainen kepeä Crudo.
Kommentit
Lähetä kommentti