Karkotusrisotto

Näin kesänkorvalla kun mirrit mouruaa ja etanaviivat on hyvin aktiivisena, on kiva hankkia itselleen mojova kattaus pettymyksiä tulevaa syksyä silmällä pitäen. Sinkkuna toki on kiva tallustella ilman turhaa riippakiveä, samalla seuraten pariutuneiden ihmisten terassikismaa ja pettymystä toista osapuolta kohtaan, harrastaa kornia ja seksuaalikasvatuksen vastaista panemista ja juoda palkka kaksi kuukautta etukäteen...ai että, elämäähän se.

Syksyllä sitten iltojen hämärtyessä on taas kiva kiertää Ikeassa hipelöimässä joka saatanan eri kokoista Malm-lipastoo, koristetyynyjä ja mietelause-tauluja yhteenmuutosta vouhottavan daamin kanssa. Luultavasti tällaseen neitoon oot törmänny vasta viikko aiemmin ja nyt jo sua vedetään kun pulkkaa pitkin ruotsalaista kotihelvettiä ja sä kuvittelet, että sä oot rakastunut.
Ei, sä et oo rakastunut, vaan sun pettymysten mediaani on just niin tapissa ja ainoo, joka on ”rakastunut”, on se sua perässävetävä pirttihirmu ja vaan siks, että kesän koronafestareilta daami ei löytänytkään ketään kiinnostavampaa, vaikka se on lukenut hänen bucket-listissään jo vuodesta 2001.

Kauppareissun jälkeen, jonka sä oot kustantanu, koska herrasmies maksaa kuulemma aina, sä viet daamin ruotsalaiseen perinneravintolaan. Siinä sä sitten katselet ihannoiden, kun tämä crosfittiä ja salitreeniä salaa ihannoiva, Better Bodiesin-jumppapöksyihin pukeutunut ja itsensä sen myötä sporttiseksi mieltävä ylämaannauta tempoo kolminkertaisen annoksen ruotsalaisia lihapullia, mumeltaen ruoka suussa jotakin etovaa sisustusargumenttia, kun sä mietit Bemarin öljynvaihtoa. Sitten sulla tulee se pakonomainen tunne oksentaa vähän suuhun ja mietit miten vitussa tässä kävi näin ja miks just mulle?

Jonne kuule; selitys löytyy niinkin yksinkertasesta asiasta, kuin Bemarin sytytyksen huonosta ajotuksesta. Sen kerran loppukesästä, kun sun viereen Koulukadun valoissa sattu kosovolaisen parturikampaajan helmalevikkeillä ja neonvaloilla tuunattu Yaris ja sun koksilla sutiva mutteriviritys ei lähtenytkään kumilaukalle ihan niin tirheesti, kun olit kuvitellut. Harmi, että just sillon sulla sattu olemaan kyydissä se Donnan puistikosta edellisenä aamuna kuitattu ”dry apple” -lissu, joka oli sulle luvannu huulihölkät provokatiivisesta voitosta. Ehmed ja Nusret vei lissun, Jonnelle jäi epätahdissa käyvä Bemmi ja paha mieli. Tästä aktivoituneena sitten Jonne päätyy kakkosvaihtoehtoon, varvi-Liisaan, jonka vahvan luonteen voittaa ainoostaan himo nallekarkkeihin. Ja nyt sitten päästään itse asiaan.

Miten Lissusta eroon? Tämä seuraava resepti on nimenomaan niille, joilla on tarve pariutua, mutta äly kuitenkin pysyä siitä erossa. Meilläpäin on sanonta; ”Nälkä lähtee syömällä, muija juomalla ja lamppuöljyllä loput”, mutta tällä reseptillä on hyvätkin parisuhteet jo karituneet ennen alkujaan. Joten kaikki rohkeasti kokeilemaan ja rietasta sekä oikein hauskaa ja antoisaa sinkkukesää kavereiden kanssa.

Alkuun; kannattaa hommata laadukkaat ja kalliit välineet keittiöön, naisille se on heti hyvin suuri ja vastenmielinen asia, sillä Ikeasta noita kyseisen argumentin tuotteita ei saa (ja mies ei oo hiiri, ellei se Ikeasta tavaroita osta). Tällä tehdään jo heti se paras negatiivinen vaikutus, joka tässä tilanteessa on hyvin olennaista


Ihan alkuun kannattaa opetella esim. Tubesta kokkivideoiden kautta oikeaoppista sipulinpilkkomista, sillä tämä yhdessä hyvien välineiden kanssa saa vähintään inhorealistisen kuvan susta. Tässä kohtaa lähes kuulet, miten pikkareissa hiekkapöly rahisee; homma alkaa olla hyvällä tolalla. Reseptiä ei myöskään kannata lukea kuin piru raamattua, vaan kuten esim alkoholisti AA-kerhon käsikirjaa, sieltä täältä ja hyppää joka toisen kohdan yli, soveltaen oman mielen mukaan.

HYVÄ RUOKA, PAHEMPI MIELI


Tähän ruokaan tarvitset seuraavat tuotteet oman maun mukaan;

Voita
Oliiviöljyä
Sipulia (banaanisalotti paras)
Valkosipulia
Chiliä
Risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli)
Valko- tai kuohuviiniä
(Jallua)
Kasvislientä
Kirsikkatomaatteja
Kermaa
Parmesan-juustoa (palana, ei valmisraaste)
Limen mehua ja kuorta
Ravunpyrstöjä liemessä
Kevätsipulin vartta
18 minuuttia


Pilko sipuli, valkosipuli ja chili pieneksi, sipulin voi oikein kultivoitunut kotikokki jopa raastaa, tämä antaa huomattavasti ammattimaisemman kuvan, että haluat oikeasti naisesta eroon.
Nakkaa hyvä nokare voita pannulle, soljuttele matkaan loraus oliiviöljyä.

Heitä sipuli pannulle ja kuullottele hetki (KVG) ja hetken päästä perään valkosipuli ja chili. Lisää riisiä (kourallinen per syöjä) ja kuullotat, kunnes riisi alkaa olemaan läpikuultava (älä anna missään nimessä palaa tai ottaa väriä, tämän jälkeen homma on vituillaan, kuin huulipunahallituksen koronakestit). Tässä vaiheessa kunnon kulaus viiniä ja jallua...kokille ja kunnon loraus löysin rantein valkkaria pannulle. Anna nesteen imeytyä riisiin, samalla hennosti sekoittaen, ettei riisin rakenne rikkoudu. Tässä kohtaa tietenkin luennoit ammattimaisesti risottoriisin ja tavallisen pitkäjyväisen riisin eroavaisuudesta ja eukko jo miettii tavaroidensa pakkaamista.

Tämän jälkeen lisää kuumaa kasvislientä, niin, että pinta peittyy ja samalla hämmentele hitaasti. Tärkeitä tässä on tehdä ammattimainen vaikutus, joten muista maistaa riisiä ja lientä joka nesteenkaadolla. Tässä kohtaa voit myös rouhia myllystä (ei valmiiksi rouhittua) mustapippuria sekaan, raastaa limenkuorta ja puristaa vähän jopa mehua sekaan. Myös ravunlientä voi tässä kohtaa jo kaadella mauksi sekaan.


Kun riisi lähenee aldentea, kippaa mukaan muutama puoliksi leikattu kirsikkatomaatti, ravut loppuine liemineen ja lorauta sekaan kermaa. Kun riisi on juurikin aldente ja maku el perfecto, raasta mukaan iso koura parmesaania ja pieneksi pilkottu kevätsipulin varsi ja maista. Tarvittaessa purista lisää limen mehua, mausta suolalla ja pippurilla. Koostumus pitäisi olla hieman löysä, puuromainen. Raasta päälle parmesaani ja koristele vittu miten ikinä lystäät, naiset tykkää yleensä punasesta ja vihreestä.


Tarjoile kauniina annoksina ja mieluiten viileän hyvän valkkarin kera, muista herrasmiesmäset käytöstavat ja nauti hetkestä. Kun kuulet fraasin: ”kukaan mies ei oo koskaan....”, Tiedät, että olet onnistunut tehtävässäsi ja sinulla on tulossa huikea sinkkukesä, paljon kavereita, kairattavia ketunkoloja, juomatonta Wessee ja sulla mahdollisuus tehdä mitä ikinä haluatkaan. 



BON APETIT!




PS. Viinisuosituksena tämän ruuan kanssa toimi oikein hyvin italialainen kepeä Crudo.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tinderin tutkailua

Elämästä ja kuolemasta

Tinderin tutkailua vol 2